به گزارش سلام لردگان، تيم ملي واليبال ايران در سومين مسابقه خود از رقابتهاي ليگ جهاني 2014 در نخستين ديدارش برابر برزيل در سائوپائولو با نتيجه 3 بر 2 شکست خود تا يک امتياز در زمين حريف بدست آورد.
ايران با ترکيب شهرام محمودي، سعيد معروف، سيد محمد موسوي، ميلاد عبادي پور، فرهاد قائمي و سامان فائزي مسابقه را شروع کرد و امير غفور، مجتبي ميرزاجانپور، مهدي مهدوي، عبدالرضا عليزاده، آرمين تشکري و عليرضا مباشري را روي نيمکت داشت.
برونو رزنده، ليوئيز فونتلس، جونيور سيدني دوس سانتوس، ويسوتو، موريلو اندرس، لوکارلي، ساتکامپ، مائوريسيو سيلوا، ماريو پدريرا و رافائل اوليويرا هم براي برزيل بازي کردند.
* ست نخست؛ 25-23 برزيل
شروع مسابقه با امتياز براي ايران همراه بود اما حرکت سرعتي تيم برزيل کار را برابر کرد. شاگردان کواچ بعد از دو شکست برابر ايتاليا اينبار به دنبال کم کردن اشتباهات خود بودند و سعي داشتند از همان ابتداي مسابقه هماهنگ کار کنند اما بازهم دريافتهاي ايران برابر آبشارهاي سرعتي حريف با مشکل روبرو بود.
برزيليها که از حمايت خوب هواداران خود بهره ميبردند با استفاده از سرويسهاي قدرتمند، دفاع ايران را با مشکل روبهکردند و 6 بر 3 پيش افتادند اما ايران با آبشار قدرتي شهرام محمودي فاصله را کاهش داد. با اين حال هماهنگي برزيل در دفاع به طور کامل در اين ست مشاهده ميشد و کار را براي شاگردان کواچ سخت ميکرد. برزيليها همچنان با آبشارهاي سرعتي امتياز آوري ميکردند.
در وقت استراحت کواچ نکته هاي لازم را به بازيکنانش منتقل کرد و دو امتياز سرويس محمد موسوي نيز ايران را به بازي برگرداند؛ 10 بر 9 برزيل پيش بود و در ادامه اين فاصله بيشتر هم شد و به عدد 5 رسيد و تا اواخر ست نيز ادامه داشت. برزيل با استفاده از دريافتهاي خوب خود نتيجه را 21 بر 17 کرده بود و کواچ نيز در کنار زمين آرام و قرار نداشت و از سرويسهاي پراشتباه بازيکنانش گله ميکرد. ايران در اين ست در سرويس و بازيسازي متمرکز نبود و همين فرصتي به ميزبان ميداد تا امتياز بدست بياورد.
در امتيازهاي پاياني ايران بهتر کار کرد و فاصله کمتر شد؛ آبشارهاي قدرتي شهرام محمودي دريافت برزيل را به دردسر انداخته بود و اشتباه سرويس ميزبان باعث شد تا نتيجه 23 بر 20 شود. کواچ براي ادامه دادن اين روند دو تغيير انجام داد و غفور و مهدوي را به بازي آورد که جواب داد و بازي 24 بر 22 شد. رزنده سرمربي برزيل وقت استراحتي گرفت اما باز هم حمله ميزبان با دفاع ايران و اينبار با دستهاي امير غفور متوقف شد اما در نهايت اين برزيل بود که 25 بر 23 به برتري رسيد.
* ست دوم؛ 30- 28 ايران
برزيل در ست دوم هم فاصله امتيازي ايجاد کرد. برزيل در دريافت اول بسيار خوب کار ميکرد و همين باعث ميشد تا ميزبان بتواند موقعيتهاي کسب امتياز براي خود ايجاد کند. با اين حال اشتباههاي ايران نيز نسبت به ست نخست کمتر بود و در ادامه ايران توانست با استفاده از سرويسهاي بهتر فاصله را به يک کاهش دهد؛ برزيل 8 بر 7 از ايران پيش بود. نابب قهرمان المپيک لندن در اين دقايق کاملا متوقف شده بود و ميلاد عباديپور نيز از همين شرايط استفاده کرد و با يک سرويس قدرتي کار را برابر کرد.
کادر فني برزيل وقت استراحتي گرفت. همين باعث شد تا روند امتيازگيري ايران متوقف شود و دوباره ميزبان فاصله بگيرد؛ دوباره برنامههاي سرعتي برزيل کار را براي دفاع و دريافت ايران دشوار کرد با اين حال ايران هم اجازه نميداد برزيل فاصله زيادي ايجاد کند و با استفاده از دفاع و آبشارهاي قدرتي برزيل را به دردسر انداخته بود. شهرام محمودي تا اينجاي کار با 8 امتياز آبشار بهترين بازيکن ايران بود.
ايران 19 بر 18 از حريفش عقب بود و سعي داشت با استفاده از پاسهاي سرعتي دفاع برزيل را از پيشرو بردارد و در اين امر هم موفق بود. دو تيم پاياپاي گام برميداشتند و فاصله امتيازي همچنان حداقل بود که ايران توانست با دفاع خوب شهرام محمودي کار را 22 بر 22 برابر کند تا فريادهاي سرمربي برزيل بلند شود.
در وقت استراحت کواچ از بازيکنانش خواست راحت بازي کنند. با بازگشت دو تيم به ميدان ايران بازهم قدرت دفاعي اش را به رخ حريف کشاند و با آبشار قدرتمند امير غفور همه چيز 24 بر 24 برابر شد.
در حالي که دو تيم در امتياز 25 برابر بودند دريافت بد عقب زمين ايران، امتياز 26 را تقديم برزيل کرد. در شرايطي بسيار حساس، برزيل سرويس را به طور زد تا دو تيم برابر شوند. کواچ در اين ست از بازيکنان بيشتري بازي مي گرفت. سرويس غفور با اختلاف کم به بيرون رفت و برزيل 27 شد. تشکري روي پاس مهدوي يک بار ديگر نتيجه را به تساوي کشاند.
عبادي پور در يک رالي ديدني سرانجام براي ايران امتياز گرفت اما اين ست تمامي نداشت و دو تيم به 28 رسيدند اما در نهايت اين ايران بود که توانست با سرويس زيباي آرمين تشکري 30 بر 28 برنده شود.
اين نخستين ستي بود که ايران در اين دوره از ليگ جهاني با برد پشت سر مي گذاشت.
* ست سوم؛ 28-26 ايران
با برد در ست دوم واليباليست هاي ايران روحيه گرفتند و ست سوم را خوب آغاز کردند و با دفاع هاي خوب محمد موسوي از ميزبان قدرتمند خود پيشي گرفتند. دو تيم در اين ست عملکردي بسيار نزديک داشتند. عملکرد ايران بسيار بهتر از قبل بود و در دفاع و حمله هماهنگي خوبي داشت. آبشارهاي دقيق ايران کار دفاع برزيل را دشوار کرده بود. در اين ست ميتوان به سرويسهاي بي نقص ايران نيز اشاره کرد که باعث شد تا دقايقي شاگردان کواچ از ميزبان خود پيش باشند.
مانند ست قبل دو تيم يک بازي ميليمتري را به نمايش گذاشتند. برزيل با تغيير سيستم حمله، رو به آبشارهاي سرعتي آورد و توانست کار را 14 بر 13 به سود خود کند. اين اختلاف امتياز ادامه دار بود و ايران اجازه نمي داد برزيليها پيشي بگيرند. در ادامه برزيل با دريافت هاي خوب کار را ادامه مي داد و ايران هم با آبشارهاي قدرتي پاسخ امتيازهاي ميزبان را ميداد. دفاع عبورناپذير ميرزاجان پور کار را 18 بر 17 به سود ايران کرد تا کادرفني برزيل زمان استراحت درخواست کند.
استفاده از توپهاي برگشتي و سرويسهاي دقيق فاصله را به سود ايران افزايش داد و شاگردان کواچ را 20 بر 18 پيش انداخت اما دوباره برزيل با دفاع بهتر توانست فاصله را کاهش دهد و سپس 24 بر 22 پيش بيفتد. برزيل که در يک قدمي پيروزي در کوارتر سوم بود با دفاع خوب ايران مواجه شد و شاگردان کواچ توانستند همه چيز را برابر کنند تا اين ست نيز در دقايق پاياني خود شاهد ماراتن باشد که بازهم اين ماراتن به سود ايران بود تا در نهايت ست سوم 28 بر 26 به سود ايران به پايان برسد.
* ست چهارم؛ 25-23 برزيل
ايران اين ست را خوب شروع کرد و حتي 9-6 پيش افتاد اما اشتباهات پياپي باعث شد نتيجه 9-9 برابر شود. در ادامه آبشار ميرزاجانپور نتيجه را 13-13 کرد. کواچ بر خلاف بازي با ايتاليا به نيمکت نشينانش بازي مي داد که نتيجه خوبي هم از اين کار گرفت. تک دفاع عالي ميرزاجانپور ايران را 15-14 پيش انداخت اما برزيلي ها دو امتياز پياپي گرفتند تا وقت استراحت فني دوم 16-15 به نفع برزيل شود.
نبرد ادامه داشت. برزيلي ها اختلاف را زياد کردند. معروف براي چندمين بار در اين بازي سرويس را به تور زد تا ايران 22 - 18 عقب بيفتد. تشکري با آبشاري ديدني نتيجه را 23 - 20 کرد و محمودي امتياز 21 را ثبت کرد. رزنده بار ديگر مجبور شد قت استراحت بگيرد. اما ميرزاجانپور امتياز 22 را هم براي ايران گرفت.
نتيجه 24-23 به سود برزيل بود و سرويس در اختيار ايران. اما خطاي تور ميرزاجانپور نتيجه را 25-23 به سود برزيل کرد تا کار به ست پنجم بکشد.
* ست پنجم
ايران در ابتداي ست پنجم از ميزبانش پيشي گرفت. ايران در اين ست تمرکز بسيار بيشتري داشت و اجازه کار به برزيل نميداد. سرويس قدرتمند مجتبي ميرزاجانپور امتيازي براي ايران داشت و روحيه برزيل را تضعيف کرد. ست پاياني مسابقه در عدد چهار برابر بود و دو تيم پاياپاي به کار خود ادامه ميدادند.
از يک طرف آبشارهاي سرعتي برزيل امتياز داشت و از طرف ديگر قدرتي زنهاي ايران پاسخي به امتياز حريف ميدادند. آبشار سريع آرمين تشکري نتيجه بازي را 8 بر 7 به سود ايران کرد و در ادامه نيز اين برتري به عدد دو رسيد اما برزيل دوباره با دفاع روي تور قدرتمند فاصله را کاهش داد؛ ايران 10 بر 9 از حريفش پيش بود.
لوکارلي سرويس را خراب کرد تا ايران 12 - 11 جلو بيفتد. سرويس ميرزاجانپور در گوشه زمين برزيل خوابيد تا يک امتياز حياتي براي ايران بدست آيد. برزيل به خود آمد و دو امتياز پياپي گرفت تا نتيجه 13-13 شود. غفور دفاع شد تا برزيل به امتياز 14 برسد. امتياز 15 هم براي برزيلي ها رقم خورد تا يک ديدار سخت و نفس گير را 3-2 از ايران ببرند